Türkiye'den Dev Yazılım Atılımı!

Türkiye'den Dev Yazılım Atılımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geri kaldığı konulardan biri olan yazılım sektörü için üç aşamadan oluşan dev bir atılım hazırlığında! İşte detaylar!

Ülkemiz ne yazık ki teknoloji ve bilişim konusunda birçok Avrupa ülkesinin hayli gerisinde bulunuyor. Bu alanda daha önce kapsamlı girişimler yapılmamış olması, bu alana yönelen gençlerin yeteri kadar desteklenememesi ve okullardaki teknik yetersizlikler, Türkiye'yi özellikle yazılım konusunda bir hayli geri bırakmış durumda.

Dünyanın yazılım konusunda elde ettiği başarımları ve kaydettiği ilerlemeleri fark eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç aşamadan oluşan bir yazılım atılımı planladı.

Erdoğan'ın yaptığı planlama "Parlak Beyinlere Ulaşma", "Kamu ve Özel Sektöre Çağrı" ve "Öğrencilerle Yazılım Şenlikleri" şeklindeki 3 ana başlıktan oluşuyor.

Parlak Beyinlere Ulaşma

Erdoğan'ın öncelikli hedefi yazılım ve bilişim teknoloji konularında önemli işlere imza atan parlak beyinlerle buluşmak olacak. Ak Saray'da bu buluşma için bir yemek düzenlenecekmiş. Yazılım konusunda önemli işlere imza atan kişiler ve bilişim dünyasının önde gelen akademisyenleri bu yemeğe davet edilerek bilişim teknolojileri alanındaki sorunlar ve arzulanan seviyeye gelmek için yapılabilecekler konuşulacak.

Kamu ve Özel Sektöre Çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazılım alanında iyi işler çıkaran gençlerin en büyük sorunu olan sponsor sorununu kamu ve özel sektör aracılığıyla çözecek. Başarılı gençlerin desteklenmesi için özel sektörden ve hükümetten maddi yardım istenecek. Erdoğan, yazılım hamlesinin desteklenmesi için İskandinav ülkelerindeki kuluçka modelini örnek gösterecek.

Öğrencilerle Yazılım Şenlikleri

Dev yazılım hamlesinin üçüncü ve son ayağında ise yazılım ve bilişim teknolojileri adına düzenlenecek olan şenlikler yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat katılacağı bu şenliklerde gençlerle birlikte kod yazması ve yeni nesilleri bu konuda daha da heveslendirmesi bekleniyor. 1 milyon öğrencinin online bağlantıyla katılımının sağlanacağı bu etkinliklerle yazılıma olan ilginin arttırılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri uzun süredir üzerinde çalıştıkları bu projenin, dünyanın yazılım devlerinden biri olarak lanse edilen Estonya'da uygulanan modellerden esinlenerek ortaya çıktığının altını çizerken, ülkemizdeki genç nüfus potansiyeliyle kısa sürede büyük atılımlar yapılabileceğini belirttiler.

[shiftdelete]