Tüm Windows'ları etkileyen

Tüm Windows'ları etkileyen "kritik" açık!

Microsoft, Windows 7'den 10'a tüm Windows'larda keşfedilen ciddi açık için düğmeye bastı!

Microsoft, desteklediği tüm Windows sürümlerini etkileyen bir güvenlik açığı için acil bir onarım yayınladı. Microsoft'un en üst düzey tehdit seviyesini tarif eden "kritik" açık, hacker'ların sistemleri tamamen ele geçirmesine izin verebiliyordu.

Microsoft böylece Kasım 2014'ten bu yana ilk kez bir acil yama yayınlamış oldu. Firma, güvenlik güncellemelerini normalde aylık "Salı yamaları" şeklinde sunmaktaydı. Microsoft'un yayınladığı güvenlik bültenine göre açık, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, 8.1, RT ve hatta henüz yayınlanmayan Windows 10'un tüm kullanıcılarını etkiliyor. Microsoft'a göre OpenType yazı tipleriyle ilgili bir açık, bir hacker'ın kullanıcıya özel bir belgeyi veya web sayfasını açtırmaya ikna edip, saldırı düzenlemesine yol açabiliyor.

Açığın güvenlik araştırmacıları tarafından Hacking Team'in hack'lenmesi üzerine sızan epostalar üzerinde yapılan incelemeler sayesinde bulunduğu söyleniyor.

Microsoft, otomatik güncellemeleri açık tutan kullanıcılarının makinelerini korumaya almak için herhangi bir şey yapmalarının gerekmediğini söylüyor. Otomatik güncellemeyi kapatanların yamayı Microsoft'un güvenlik bülteni sayfasından indirmesi gerekiyor.

[chip]