Teknoloji Devleri 5G için İstanbul'da!

Teknoloji Devleri 5G için İstanbul'da!

Tüm dünyada artan veri trafiği ve gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde ön görülen 5G projesi COMBO için, Avrupalı telekomünikasyon devleri Türkiye'de buluşuyor!

Ülkemizde 4G ihale şartları gündemi meşgul ederken, Avrupalı telekomünikasyon devleri 5G projesi COMBO için İstanbul'a geliyor.

Türkiye'de internet altyapısı denilince akla gelen ilk isim olan Türk Telekom Grubu, Eylül'de İstanbul'da gerçekleşecek olan COMBO Projesi zirvesine ev sahipliği yapacak.

Dünyadaki 5G teknolojisinin yol haritasını belirleyecek olan proje olarak lanse edilen COMBO'ya Türkiye adına yalnızca Türk Telekom katılacak.

Amaç Tüm Ağları Ortak Mimaride Birleştirmek

Tüm dünyada artan veri trafiği ve gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde sabit ve mobil ağları kaynaştırma yönünde AB ülkeleri tarafından geliştirilen COMBO projesi; sabit, Wi-Fi ve mobil ağ hizmetlerini tasarlanacak ortak bir ağ mimarisinde birleştirmeyi hedefliyor. Türk Telekom Grubu, ARGELA sayesinde AB’nin COMBO ile 5G konusunda attığı adımlara aktif destek veriyor.

14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul ARGELA ofisinde düzenlenecek COMBO Projesi değerlendirme toplantısında, Avrupa’nın dev operatörleri, en önemli üreticiler ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler 5G’ye dair son dönem faaliyetlerini ve 5G odaklı gelecek döneme yönelik hedeflerini masaya yatıracak.

Toplantıda telekomünikasyon sektörünün öncü firma ve kuruluşları 5G ve 5G’yi etkinleştirici teknolojiler, yazılım tanımlı ağlar, ağ sanallaştırması ve geleceğin şebeke yapısı üzerine çalışmalar yapacak. Toplantıda ayrıca, 5G standartlarının belirlenmesi ve bu konuda güç birliği için yol haritası oluşturulması yolunda da önemli adımlar atılacak.

[shiftdelete]