Adobe Şifreniz Hacklenmiş Olabilir!

Adobe Şifreniz Hacklenmiş Olabilir!

Adobe'da milyonlarca kullanıcının Adobe parolaları, eposta adresleri ve parola ipuçları da dahil olan gizli bilgiyi açığa çıkarmış olabilecek bir güvenlik açığı ortaya çıktığına dair son zamanlarda yayınlanan raporlar (En) vardı. Gizliliği ihlal edilmiş Adobe hesaplarının listesi internete yüklendi. Bu listeyi kendi kullanıcı eposta adreslerimizle karşılaştırdık ve fark ettik ki Evernote hesabınıza kayıt olurken kullandığınız eposta adresi bilgileri açığa çıkmış Adobe hesaplarının listesinde bulunmaktadır.

Evernote'ta bir gizlilik ihlali olmamıştır ve Evernote'un bu olayla alakası yoktur ancak Adobe ve Evernote için aynı parolayı kullandıysanız, Evernote parolanızı hemen değiştirmelisiniz. 

Aşağıda Evernote ve diğer web sitelerinde bilgilerinizi güvende tutmak için yapabilecekleriniz hakkında ekstra ipuçları bulabilirsiniz:

• Sözlükte bulunabilecek, basit parolalar kullanmaktan kaçının

• Asla birden fazla site ya da hizmet için aynı parolayı kullanmayın

• Asla epostalardaki "parola sıfırlama" isteklerine tıklamayın, bunun yerine doğrudan hizmetin adresine gidin

Daha fazla güvenlik için Evernote Web Ayarları'ndan Evernote hesabınız için İki Kademeli Doğrulama'yı etkinleştirebilirsiniz. İki Kademeli Doğrulama hakkında daha fazla bilgi için blog yazımızı okuyun: 

http://evernote-tr.tumblr.com/post/51791029302/evernoteun-uc-yeni-guvenlik-ozelligi

Sorularınız ya da endişeleriniz varsa, Evernote Destek yardım etmek için burada.

Evernote Güvenlik Ekibi

[photoshopmagazin]