Adobe'den Beklenen Açıklama Geldi!

Adobe'den Beklenen Açıklama Geldi!

Önemli Şifre Sıfırlama Bilgileri

Önceden duyurduğumuz gibi Adobe, Adobe ID'lerin ve şifrelenmiş durumda olan şifrelerin bulunduğu bir yedekleme veritabanına ilişkin yasa dışı erişim ve kaldırma durumunun söz konusu olduğu, ağımıza yönelik çok yönlü saldırılar belirlemiştir. Adobe ID'nizin saldırganlar tarafından ele geçirilen veritabanında olduğunu ancak bundan daha önemlisi, geçerli şifrenizin ele geçirilmediğini bildirmek için size yazıyoruz.  Sonuç olarak, şifrenizi sıfırlamadık.  Adobe ID hesabınızın risk altında olduğunu veya hesabınızla ilgili yetkisiz etkinlik olduğunu düşündürecek hiçbir neden bulunmamaktadır. Saldırganların ele geçirmiş olduğu veritabanının kaynağı, güncel olmayan birçok kaydın bulunduğu ve kullanımdan kaldırılması planlanan bir yedekleme sistemiydi. Adobe'nin müşteri şifrelerini şifreli ve güvenli bir şekilde saklayan geçerli kimlik doğrulama sistemi, ele geçirilmiş olan veritabanının kaynağı değildi.

Ancak, eski şifrelerinizi başka web sitelerinde kullanıyorsanız, bu şifreleri değiştirmeniz gerekir. Ayrıca, geçerli şifrenizin güvende olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak şifreyle ilgili en iyi uygulamaları izlemeniz önerilir:

 

Şifreleri yeniden kullanmayın: Şifreniz Adobe ID hesabınıza özel olmalıdır. Adobe ID'nizle daha önce kullandığınız ya da başka web sitelerinde kullanmakta olduğunuz bir şifreyi yeniden kullanmayın.
Şifrenizin tahmin edilmesi zor olduğundan emin olun: Şifreniz en az sekiz (8) karakter uzunluğunda olmalıdır. Büyük harf (A-Z), küçük harf (a-z), rakam (0-9) ve özel karakterler (# $ % & - _ { }) gibi farklı karakter gruplarının bir karışımını içermelidir. Adınızın veya Adobe ID'nizin tamamını ya da bir kısmını içermemelidir.

Bu olayın sizin için yaratabileceği rahatsızlıklardan dolayı çok üzgünüz. Müşterilerimizin güvenine çok değer veriyoruz ve bu tür olayların gelecekte tekrarlamasını engellemek için kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Sorularınız varsa, Müşterilere Hizmetleri sayfamızı ziyaret etmek ve daha fazla bilgi almak için burayı tıklatın.

Adobe Müşteri Hizmetleri