Microsoft Türkiye, Brezilya, Rusya, Hİndistan ve Çin'i Geçti

Microsoft Türkiye, Brezilya, Rusya, Hİndistan ve Çin'i Geçti

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Yılın Ülkesi” ödülü iç n verilen “Şampiyonluk Kupası”nı, Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer’ın elinden aldı. ABD’nin Atlanta kentinde yapılan ve 14 bin yönetici ile çalışanın katıldığı "Microsoft Global Exchange Summit"de düzenlenen törende konuşan Özmen, Türkiye ekonomisinin potansiyeli açısından “Yılın Ülkesi” seçilmenin önemine dikkat çekerek, “Microsoft Türkiye olarak hedefimiz bu ödülle koyduğumuz çıtayı daha da yukarılara taşımak” dedi.

İstanbul; Microsoft Türkiye, “Müşterilerine sağladığı katma değer, rekabette geliştirdiği etkin stratejiler, müşterilerinin maliyetini düşürmedeki başarısı, müşteri memnuniyet endekslerinin yüksekliği, hızlı büyüme oranları, çalışan memnuniyeti ve
Türkiye’de bilişim sektörünün gelişimine yaptığı katkı gibi kriterler baz alınarak yapılan seçimde “Yılın Ülkesi” ödülünü almaya hak kazandı. Microsoft Türkiye, gösterdiği başarılı kurumsal ve pazar performansı ile “Hızlı gelişen ülkeler” liginde yarıştığı Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri geride bırakarak yükselen ülke ekonomilerinin yıldızı oldu. Faaliyetlerine 1993 yılında başlayan Microsoft Türkiye, tarihinde ilk defa bu ödülü kazanarak, uluslararası arenada Türkiye’yi öne çıkarmış oldu.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Yılın Ülkesi” ödülünü temsil eden “Şampiyonluk Kupası”nı, Atlanta’da düzenlenen törende, Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer’ın elinden aldı. Özmen, törende yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin potansiyeli açısından bu ödülün çok önemli olduğunu belirterek, “Microsoft Türkiye olarak hedefimiz ülkemizin teknolojinin avantajlarını kullanarak, Çin, Hindistan gibi ülkelerle rekabete girmesi ve bu ülkelerin geçmesi’ dedi.

Gelişen pazarlarda gösterdiği başarıyla “Yılın Ülkesi” seçilen Microsoft Türkiye’ye, bu başarısının ödülü olarak Türkiye’de sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir bütçe de verilecek. Bu kaynak şirketin bugüne kadar büyük bir çaba ve özveriyle sürdürdüğü topluma katkı projeleri için taze ve güçlü bir fon olarak kullanılacak.